Dahlcurry met spinazie

voor 6 personen

  • 1 eetl. ghee, geklaarde boter
  • 4 sjalotten, fijngesneden
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • de blaadjes van 1 takje vers kerrieblad
  • 125 rode linzen, gewassen en uitgelekt
  • 2 kleine groene chilipepers, fijngehakt
  • ½ theel. geelwortelpoeder
  • 70 cl kokosmelk
  • 250 g jonge spinazie, gewassen en grof gesneden
  • 10 cl kokosroom

Verhit de ghee in een pan met een stevige vlakke bodem op laag tot halfhoog vuur.
Smoor de sjalotten en knoflook 1 à 2 minuten tot de sjalotten net glazig zijn.
Voeg de kerrieblaadjes en linzen toe en laat ze 3 minuten koken.
Doe nu de chilipepers, geelwortel en kokosmelk in de pan en laat de curry 8 minuten koken tot de linzen gaar en uiteengevallen zijn.
Roer de spinazie en de kokosroom door de curry en laat hem nog 3 minuten pruttelen.
Breng de curry op smaak met zout en dien het op.

Bron: Esther's recepten

Terug