Dahl met spinazie, tomaat en paprika

Dahl met spinazie, tomaat en paprika

  • 150 g oranje linzen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetl. gemberpoeder
  • 1 eetl. currypoeder
  • 1 eetl. groentebouillon
  • 1 eetl. komijnpoeder
  • 1 eetl. garam masala
  • 1 theel. chili
  • 1 eetl. mosterdzaad
  • 1 eetl. olijfolie
  • 2 kleine paprika’s, of 1 grote
  • 1 rode ui
  • ½ citroensap
  • 2 tomaten
  • 200 g spinazie
  • peper & zout

Snijd de ui, paprika, tomaten en spinazie in vrij grove stukken.
Pers de knoflook fijn.
Verwarm de olie en stoof de ui en paprika samen met het mosterdzaad.
Laat even aanstoven tot de zaadjes openspringen.
Doe vervolgens de knoflook, curry- en gemberpoeder en groentebouillon bij en laat het even meebakken.
Kruid de curry tot slot met komijn, chili, peper en garam massala.
Giet de linzen door een zeef en voeg ze toe.
Voeg er vervolgens 30 cl water, tomatenblokjes en kokosmelk aan toe en breng het geheel aan de kook.
Laat de dahl 45 minuten pruttelen onder een deksel.
Voeg de spinazie toe aan de dahl.
Die mag er rauw bij, want zodra die onder de warme curry gemengd is zal die garen.
Werk de dahl af met wat sap van een citroen en kruid bij naar smaak.

Bron: Emelie Heller
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt

Terug