|
|
Snijd de palmkool in 2 cm brede reepjes en spoel grondig.
Snijd de aardappels in dobbelsteentjes (je hoeft ze niet te schillen, borstel ze goed schoon).
Versnipper de ui en stoof hem met de linzen, de gember, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, korianderpoeder en de currypasta tot de ui glazig is en de linzen goed beginnen te bakken.
Voeg de aardappelen en de palmkool toe.
Roerbak even.
Blus met de kokosroom, bouillon en passata.
Voeg limoenblaadjes en citroengras toe.
Laat sudderen op een middelmatig vuur tot de linzen en de aardappelen gaar zijn.
Roer regelmatig om.
De linzen kunnen gaan kleven en aanbakken.
Voeg indien nodig wat extra bouillon of water toe.
Smaak af met peper en zout.
Serveer in kommen met flink wat verse koriander, een partje limoen en een eetlepel dukkah.
Maak de dukkah door alle ingrediƫnten te roosteren in een droge pan tot ze gaan geuren.
Hak grof in een molentje of keukenmachine.
Bewaar in een bokaal.
Sprenkel over al je gerechten of serveer met brood en olijfolie.
Dop je brood in de olie en dan in de dukkah.
Bron: Leentje Speybroeck
Gepubliceerd door: Samen eco actief, Velt