Daging smoor

Indonesisch stoofvlees

Daging smoor

  • 800 g runder- of sukadelappen
  • 7½ cl kecap manis
  • 3 tenen knoflook
  • 3 sjalotten
  • 4 kruidnagels
  • een snuf zout
  • 2 salam blaadjes
  • 2 eetl. tamarinde pasta
  • 2 theel. nootmuskaat
  • 1 theel. sambal oelek, of 1 rode peper

Snijd het vlees in grove stukken en plaats in een (meng)kom.
Maak een marinade van kecap manis en tamarinde pasta.
Meng de marinade door het vlees en laat even rusten (buiten de koeling).
Maak ondertussen een bumbu met de (staaf)mixer of keukenmachine.

Daging smoor
Daging smoor

Mix hiervoor de sjalotten, knoflooktenen, gestampte kruidnagels, nootmuskaat, sambal oelek of 1 rode peper, olie en zout tot een glad mengsel.
Braad het vlees rondom bruin in een scheutje olie en voeg vervolgens de bumbu toe.
Bak op middelhoog vuur al omscheppend enige minuten mee.
Schenk de kecap manis bij het vlees samen met 30 cl (warm) water en salam blaadjes en breng tegen de kook.
Doe de deksel op de pan en laat op laag tot matig vuur rustig pruttelen.
Schep het geheel geregeld even om en laat circa 3 uur stoven of tot het vlees uit elkaar valt.

Bron: Smaakmenutie

Terug