Daging roedjak

Indonesisch stoofgerecht

Daging roedjak

  • 750 g runder- of sukadelappen
  • 25 cl kokosmelk
  • 3 à 4 tenen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 salamblad
  • 2 lomboks
  • 1 stengel sereh
  • 2 à 3 eetl. kecap manis
  • 2 eetl. tamarinde pasta, optioneel
  • 1 eetl. gula Jawa, of bruine suiker
  • 2 theel. laos
  • 1 theel. trassi
  • 1 theel. kunjit
  • 1 theel. ketumbar

Snijd de runderlappen (meer mag ook) in grove stukken.
Optioneel kan je het vlees een uur van te voren al snijden en bestrijken met assem (tamarinde pasta) dit maakt het extra mals.
Mix voor de bumbu de sjalotten, knoflooktenen, rode pepers, kunjit, laos, ketumbar, trassi en een flinke scheut olie tot een mooie gladde bumbu (pasta).

Daging roedjak
Daging roedjak
Daging roedjak

Bak het vlees in een ruime scheut olie op hoog vuur in enkele minuten rondom bruin.
Voeg de bumbu bij het geheel en fruit al omscheppend de bumbu enkele minuten mee.
Voeg de gulu Jawa toe samen met kecap manis.
Meng even goed door het geheel.
Voeg nu 15 cl (heet) water toe samen met de dikke kokosmelk.
Het vlees moet net onder staan, dus heb je meer vlees voeg dan gerust wat extra kokosmelk toe.
Voeg tevens het salam blad en de gekneusde stengel sereh toe.
Laat het vlees met deksel op de pan nu minstens 2½ uur stoven.
Haal op het eind het deksel van de pan om het nog wat in te dikken.

Bron: Smaakmenutie

Terug