Daging Bali

Indonesisch stoofvlees

Daging Bali

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 750 g runderlappen
  • 1 klein blikje dikke kokosmelk, 16½ cl
  • 3 tenen knoflook
  • 2 à 3 sjalotten
  • 1 à 2 lomboks, rode peper
  • 2 blaadjes salam, Indonesisch laurier
  • 1 kleine tomaat
  • 1 stengel sereh
  • ½ citroen, sap
  • 5 eetl. kecap manis
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. trassi
  • 1 theel. djahé

Snijd de runderlappen in grove stukken en bestrooi rondom met zout.
Braad het vlees in een scheut olie rondom bruin.
Gebruik de kom van je staafmixer of keukenmachine voor de bumbu.
Vul de kom met de grof gesneden sjalotten, knoflook, rode pepers (met zaadlijst), laos, djahé, trassi en in stukjes gesneden tomaat zonder zaadlijsten.
Mix tot een gladde bumbu.

Daging Bali
Daging Bali
Daging Bali

Voeg de bumbu toe aan de pan met vlees en bak al omscheppend enkele minuten mee.
Voeg het sap van de citroen toe samen met kecap manis en meng grondig door het geheel.
Schenk de kokosmelk bij het geheel samen met 20 cl water.
Voeg ook een gekneusde stengel sereh toe en de salamblaadjes.
Laat het geheel nu minstens 2½ uur zachtjes pruttelen.
Laat vervolgens om het geheel wat in te dikken de laatste 30 minuten de deksel van de pan terwijl je af en toe roert.

Bron: Smaakmenutie

Terug