Dadar Jawa

Javaanse omelet

Dadar Jawa

  • 4 eieren
  • 4 eetl. melk
  • ¼ theel. nootmuskaat
  • 2 rode uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 rode lomboks
  • ½ theel. trassi
  • 1 prei
  • 3 takjes selderij
  • peper
  • zout naar smaak

Klop de eieren los met de melk, zout, nootmuskaat en peper.
De fijngesneden prei en selderij erbij doen.
Wrijf de uien, knoflook, lomboks, trassi in een oelekan of vijzel fijn.
Verhit de olie in een wadjan en roerbak hierin de fijngemaakte bumbu.
Verhit wat boter in de koekenpan en schenk er het eimengsel bij.
Laat het vrij snel stollen, maar laat het niet te droog worden.
Strooi er de gebakken bumbu over en klap de omelet dubbel.
Laat de omelet nog even bakken en snijd er circa 3 centimeter brede schuine repen van.

Bron: Jan Rijks

Terug