Curry van vis en kokos

voor 3 à 4 personen

  • 4 middelgrote zeetongen of schollen,
    ontveld, gefileerd en in stukjes gesneden
  • ½ l dunne kokosmelk
  • zout
  • 4 eetl. arachideolie
  • 2 sjalotten, in schijfjes
  • 2 eetl. rode Spaanse peper, ontpit en fijngehakt
  • 2 - 3 eetl. trassi
  • 2 theel. geelwortel
  • 4 theel. geraspte gember
  • 3 theel. bruine basterdsuiker
  • 15 cl tamarindewater of limoensap
  • 15 cl dikke kokosmelk
  • zout
  • vers gemalen zwarte peper

De vis, dunne kokosmelk en wat zout in een ruime pan doen, aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten koken tot de vis net gaar is.
Van het vuur afhalen en opzij zetten.
De olie in een braadpan verhitten en de sjalotten hierin 5 minuten op laag tot matig vuur bakken, tot ze bruin en knapperig zijn.
De Spaanse peper toevoegen en 1 minuut meebakken.
De vispasta, geelwortel en gember erdoor roeren om het gerecht te kruiden.
Na een paar minuten koken de suiker en het tamarindewater of limoensap erbij doen en wederom 5 minuten zachtjes laten stoven.
De dikke kokosmelk erbij doen, plus wat zout en peper naar smaak.
De vis uit de pan nemen met een schuimspaan en laten uitlekken.
Het kookvocht weggooien.
De vissen netjes op de curry arrangeren, nog 1 à 2 minuten doorwarmen en direct serveren, omdat dit gerecht snel afkoelt.

Gestoomde rijst of gekookte mie smaakt hierbij uitstekend.

Bron: Esther's recepten

Terug