voor 4 à 6 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Meng de ui, knoflook, chilipepers, tamarinde, sojasaus en kurkuma in een keukenmachine, tot een pasta.
Verhit de zonnebloemolie in een wok en voeg de aubergines toe.
Strooi er wat zout over om te voorkomen dat ze alle olie opzuigen.
Voeg de specerijenpasta toe en schep de aubergines erdoor.
Voeg de fijngesneden kool en de paprikaringen toe en schep alles goed om.
Schenk er een beetje water bij zodat een saus ontstaat.
Laat de groenten sudderen tot ze bijna beetgaar zijn.
Voeg de paksoi, kokosmelk en taugé toe.
Laat alles nog 3 minuten doorwarmen, maar niet meer koken.
Breng het gerecht zo nodig op smaak met zout.
Schep de curry in een schaal en garneer het met veel sjalotten in ringen, korianderblad en fijngesneden chilipeper.