Curry van lamsgehakt met muntyoghurt

Curry van lamsgehakt met muntyoghurt

  • 12 bruine kardemompeulen
  • 1 eetl. venkelzaad
  • 1 theel. gemengde kruidnagels
  • 1 theel. kaneel
  • 50 g gember, vers
  • 200 g uien
  • 200 g wortelen
  • 1 rode chilipeper
  • 800 g lamsgehakt
  • 5 eetl. olie
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • zout
  • 1 lamsbouillon
  • 5 muntstengels
  • 40 g rozijnen
  • 250 g Griekse roomyoghurt
  • 1 pita brood

Verwijder de kardemomzaadjes uit de peulen en maak ze fijn met de venkel in een vijzel.
Meng met kruidnagel en kaneel.
Schil de gember en wortels en snij ze in fijne blokjes.
Snijd de uien in fijne blokjes.
Snijd de chilipeper in ringen.
Bak het gehakt in een grote, ondiepe pan stevig aan in hete olie op zeer hoog vuur.
Voeg kruidenmengsel toe en bak kort.
Voeg uien, wortels, gember en chilipeper toe, sauteer.
Roer tomatenpuree en zout erdoor, vul aan met bouillon.
Voeg 1 muntstengel toe.
Kook de curry onafgedekt in ongeveer 90 minuten gaar, voeg zo nodig heet water toe.
Roer 15 minuten voor het einde van de kooktijd de rozijnen erdoor.
Hak de blaadjes van 2 muntstengels fijn, meng met yoghurt en een beetje zout.
Bak het brood kort voor het serveren in een voorverwarmde oven op 220 °C (gas 3 - 4, ventilator 200 °C).
Hak de overgebleven muntblaadjes grof.
Bestrooi de curry met munt, serveer met yoghurt en brood.
Bak het platbrood kort voor het serveren in een oven van 220 °C.
Pluk de resterende muntblaadjes van de steeltjes en hak grof.
Bestrooi de curry met munt, serveer met yoghurt en warm brood.

Bron: essen & trinken

Terug