Curry van erwten, paddestoelen en noten

  • 100 g paddestoelen
  • 100 g doperwten, vers of uit de diepvries
  • 100 g cashewnoten
    • voor de tomatensaus
  • een scheutje olie
  • 4 tomaten, gepeld en gehakt
  • 3 uien, fijngesneden
  • 3 knoflooktenen, fijngesneden
  • 2 plakken gemberwortel, fijngesneden
  • ½ eetl. chilipoeder
  • ½ eetl. garam masala
  • 1 theel. koriander
  • 1 kop water met 1 bouillonblokje
  • 1 kop yoghurt

Bak in een scheutje olie de uien met de specerijen.
Voeg na 10 minuten de tomaten toe en na nog eens 5 minuten de bouillon en de yoghurt.
Breng de saus aan de kook en voeg de paddestoelen en cashewnoten toe.
Na 10 minuten zachtjes koken kunnen de erwten erbij.
Laat alles nog 15 minuten sudderen; dan kunt u serveren.

Bron: Esther's recepten

Terug