Chinese wrap met kip en groenten

Chinese wrap met kip en groenten

  • 500 g kipdijfilet
  • 200 g sugar snaps
  • 100 g wortels
  • 4 tortilla wraps
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika's, rood en geel
  • 1 rode ui
  • 1 bosje lente-ui
  • 1 eetl. oestersaus
  • 1 eetl. hoisin saus
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 theel. sambal, optioneel

Snijd de kipdij in hapklare stukjes en meng grondig met oestersaus.
Zet even weg.
Snijd ondertussen de worteltjes in stukjes en paprika's in smalle reepjes.
Snijd ook de ui in halve ringen en snijd knoflookteentjes fijn.
Neem een wok en bak de kip in 8 minuten rondom bruin en gaar op hoog vuur in een scheutje olie.
Voeg de gesneden knoflook toe en schep alles even goed door elkaar.

Chinese wrap met kip en groenten
Chinese wrap met kip en groenten

Schuif de kip iets naar de zijkant van je wok en voeg nu de gesneden wortel, paprika, rode ui en de sugar snaps toe.
Wok het geheel nog 4 à 5 minuten.
Voeg op het laatst de hoisin saus toe samen met sojasaus en sambal.
Vermeng alles goed en wok al omscheppend nog een minuutje mee.
Neem een wrap en beleg deze ruim met het mengsel.
Serveer met lente-ui en eventueel wat chili knoflooksaus!

Bron: Smaakmenutie

Terug