Chinese tomatensoep

Chinese tomatensoep

voor 6 kommen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 400 g tomatenblokjes
  • 300 kipfilet, 2 stuks
  • 100 g wortels
  • 90 g appelmoes
  • 70 g tomatenpuree
  • 50 g taugé
  • 50 g soe-oen, glasnoedels
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook
  • 2 kip- of groentebouillonblokjes
  • 1 bosje lente-ui
  • 3 eetl. gembersiroop
  • 2 à 3 eetl. maïszetmeel
  • 2 eetl. kecap manis

Snijd de wortels in dunne reepjes (julienne), maak de taugé schoon en snijd een bosje lente-ui alvast in ringetjes.
Zet even apart.
Snipper de sjalotten en snijd de knoflook fijn.
Fruit op matig vuur de knoflook en sjalot even aan in een beetje olie.
Zet het vuur laag en voeg de tomatenpuree toe.
Bak dit even 2 minuutjes al omscheppend mee, zorg dat het niet verbrandt.
Voeg nu de tomatenblokjes toe samen met de gembersiroop, appelmoes en kecap manis.
Roer alles goed door elkaar.
Giet er ruim 1 liter warm water bij en de bouillonblokjes.
Breng tegen de kook aan en voeg vervolgens de kipfilets toe.
Laat de kipfilet rustig 12 à 15 minuten pruttelen in de soep tot de kip gaar is.
Maak ondertussen 2 dunne omeletten van de eieren.
Rol de omelet op en snijd hem in dunne reepjes.

Chinese tomatensoep

Bereid ook alvast de soe-oen door een pan water te koken, van het vuur te halen, de soe-oen 4 minuten te weken en vervolgens af te spoelen onder koud water.
Haal de kipfilets uit de soep en trek het vlees met 2 vorken los (pulled chicken).
Doe het weer terug in de pan.
Doe nu ook de soe-oen, taugé , wortel, lente-ui en reepjes omelet erbij en laat het geheel enkele minuten rustig pruttelen.
Meng tot slot de maizena met 2 à 3 eetlepels water en voeg dit toe aan de soep.
Laat het geheel ietwat indikken.
Proef of het naar smaak is.
Eventueel kan je wat zout toevoegen of wat extra kecap manis en/of gembersiroop.

Bron: Smaakmenutie

Terug