Chinese tjap tjoy

Chinese tjap tjoy

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 200 g tofu, ½ blok
  • 100 g peulen
  • 100 g taugé
  • 50 g gedroogde champignons, shiitake
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalot of ui
  • ½ winterpeen
  • 3 à 4 eetl. oestersaus
  • zout
  • 1 eetl. sesamolie
  • 2 cm verse gember

Begin met het wellen, of weken van de champignons.
Grote champignons (shiitake) week je circa 45 à 60 minuten en kleine zo'n 30 minuten in heet water.
Laat ze even uitlekken en snijd in reepjes.
Snijd ondertussen de winterpeen in smalle reepjes (julienne).
Doe hetzelfde met de paprika.
Maak de taugé schoon, snijd de knoflook in dunne plakjes en snijd de gember fijn.
Van de peulen snijd je de uiteinden af.
Snipper tevens het sjalot of uitje.

Chinese tjap tjoy

Snijd de tofu in plakjes en bak deze in een laagje olie rondom bruin.
Haal uit de wok en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook in een andere pan ruim water en kook de winterpeen, peulen en paprika 2 minuten.
Voeg de laatste 30 seconden de taugé toe.
Giet af onder (ijs)koud water zodat de groenten niet verder garen.
Zet even weg.
Verwijder het grootste deel van de olie uit de wok en fruit de knoflook, gember en het sjalotje even 1 minuutje aan.
Voeg nu de groenten toe samen met de tofu en de champignons.
Voeg er sesamolie aan toe samen met de oestersaus en een snuf zout.
Roerbak het geheel al omscheppend een minuut of 3.
Proef!
En voeg eventueel nog wat extra oestersaus toe of wat extra zout.
Serveer direct.

Bron: Smaakmenutie

Terug