Chinese salade met eend

Zhōngguó shālā yā

  • 4 eendenborsten, vel verwijderd
  • 2 eetl. donkere sojasaus
  • 2 eetl. hoisinsaus
  • 2 eetl. droge sherry
  • 1 eetl. rijstwijn-azijn
  • 1 eetl. Chinees vijfkruidenpoeder
  • 5 cm verse gemberwortel, geschild,
    in lange dunne reepjes
  • 1 rode peper, fijngesneden, zaadjes verwijderd
  • 1 eetl. zonnebloemolie
  • 100 g peultjes, diagonaal gehalveerd
  • 1 bosje lente-ui, in schuine ringen
  • 150 g taugé
  • 1 eetl. licht geroosterd sesamzaad

Eendenborsten in plakken snijden.
Voor marinade sojasaus, hoisinsaus, sherry en rijstwijn-azijn, vijfkruidenpoeder, gember en rode peper mengen.
Marinade over eendenborst schenken en omscheppen.
Eendenborst afdekken en een nacht in koelkast laten marineren.
In wok olie verhitten en hierin peultjes 2 minuten roerbakken.
Lente-ui erbij doen en 1 minuut meebakken, groenten uit wok nemen.
In wok 1 eetl. olie verhitten en eend en marinade 4 minuten roerbakken.
Taugé en groenten erdoor scheppen en 30 seconden meewarmen.
Over borden verdelen en met sesamzaad bestrooien.

Lekker met blokjes kleefrijst (lontong).

Bron: Esther's recepten

Terug