Chinese kip met cashewnoten en witte rijst

Chinese kip met cashewnoten en witte rijst

voor 2 personen

  • 100 g rijst
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1½ eetl. maizena
  • 150 g kipfilet, in reepjes van 5 cm
  • 2 eetl. wokolie
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, in boogjes van ca. 5 mm
  • 50 g haricots verts of sperziebonen
  • 50 g bamboescheuten in blik, in reepjes
  • 1 theel. geraspte verse gemberwortel
  • 1 eetl. oestersaus
  • 1 theel. sesamolie
  • 70 g cashewnoten, geroosterd

Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Roer 1 eetlepel van de maizena met de sojasaus tot een glad papje en schep het door de kip.
Verhit op hoog vuur 1 eetlepel wokolie in een koekenpan en roer de kip nogmaals goed door.
Bak de kip al omscheppend lichtbruin en gaar.
Schep de kip uit de pan op een bord.
Verhit 1 eetlepel wokolie in dezelfde pan en roerbak de ui, bleekselderij en haricots verts ca. 5 minuten.
Temper het vuur en voeg dan de bamboescheuten, geraspte gember, oestersaus, 3 eetlepels water en sesamolie toe en laat alles met een deksel op de pan ca. 1 minuut zachtjes sudderen.
Roer ½ eetlepel maïzena met 1 eetlepel water tot een glad papje en voeg het al roerend aan het gerecht toe.
Schep de kip en de cashewnoten erdoor en warm al omscheppend goed door.
Breng eventueel op smaak met peper en zout.
Serveer direct met de witte rijst.

Terug