Chinese garnalen

Zhōngguó xiā

  • 16 à 20 grote garnalen
  • 4 afgestreken eetl. suiker
  • 10 cl azijn
  • 10 cl water
  • 1 verse groene lombok
  • 1 verse rode lombok of 1 Spaanse peper
  • 1 theel. paprikapoeder
  • 2 theel. aardappelmeel
  • zout

Verwijder het kroontje van de lomboks.
Snijd ze doormidden en verwijder de zaadlijsten en zaadjes.
Snijd de lomboks zeer fijn.
Meng suiker, azijn, water, lombok en paprikapoeder en kook dit mengsel 5 minuten door.
Bind de saus met het aardappelmeel.
Pel de garnalen maar laat de staartjes eraan zitten.
Maak een inkeping op de rug en verwijder de ruggengraat.
Bestrijk de garnalen met de saus en rooster ze 4 minuten per kant.
Bestrooi de garnalen na het roosteren met wat zout.

Bron: Esther's recepten

Terug