Zoete Chinese aubergine met knoflook

Zoete Chinese aubergine met knoflook

voor 2 porties

  • 1 à 2 aubergines
  • 3 eetl. wokolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 2 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. hoisinsaus
  • 3 eetl. balsamicoazijn

Was en snijd de aubergine in blokjes van ca. 3 cm.
Verhit in een koekenpan de wokolie op halfhoog vuur en bak hierin de aubergine al omscheppend mooi bruin.
Past niet alles in 1 pan bak dan de aubergine in gedeelten.
Als alles gebakken is doe het dan terug in de pan voeg het knoflookteentje, sojasaus, hoisinsaus en balsamicoazijn toe en laat alles met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes sudderen.
Roer af en toe en neem de pan van het vuur als de aubergines zacht en gaar zijn.

Bron: Conimex

Terug