Chinees varkenshaasje

Chinees varkenshaasje

voor 2 personen

  • 150 g zilvervliesrijst
  • 2 bosuitjes
  • ½ komkommer
  • azijn
  • peper
  • 200 g peultjes
  • 100 g taugé
  • ½ eetl. sesamzaad
  • 1 kleine varkenshaas
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. sojasaus of kecap met minder zout

Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Was het stuk komkommer en schaaf het in dunne plakken.
Maak er met wat bosui, azijn en peper een salade van.
Maak de peultjes schoon.
Was de taugé in een zeef.
Kook de peultjes in een paar minuten beetgaar.
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan.
Snijd de varkenshaas in dunne plakjes en bestrooi ze met wat peper.
Verhit de olie en roerbak hierin de plakjes varkenshaas in ca. 5 minuten bruin.
Roerbak de peultjes een paar minuten mee.
Schep op het laatste moment de taugé erdoor.
Maak het op smaak met de sojasaus of kecap.
Strooi er de ringetjes bosui en het sesamzaad over.
Geef de rijst en de komkommersalade erbij.

Bosuitjes over?

taugé over?

Bron: Voedingscentrum

Terug