Chinees ei met krab

Zhōngguó dàn xiè

  • 25 g gedroogde shiitake
  • 225 g krab, of krabsticks, in dunne reepjes
  • 1 eetl. Shaoxing rijstwijn of droge sherry
  • 6 eieren
  • zout & peper
  • 2 eetl. olie
  • 100 à 125 g bamboescheuten
  • 1 eetl. lichte sojasaus

Laat de shiitake 20 minuten weken in heet water.
Laat ze daarna uitlekken, verwijder de steeltjes en snij de hoedjes in dunne reepjes.
Doe de krab in een kom, voeg rijstwijn, eieren, zout en peper toe en roer alles door elkaar.
Verhit een wok en schenk de olie erin en bak daarin de shiitake en bamboescheuten 3 minuten.
Schenk de sojasaus erbij en roerbak nog ½ minuut.
Voeg dan het eimengsel toe en bak onder regelmatig omscheppen tot het ei gestold, maar niet te droog is.

Bron: Esther's recepten

Terug