Bun Cha - Vietnamese gehaktballetjes

Bun Cha - Vietnamese gehaktballetjes

    • Gehaktballen
  • 250 - 300 g varkensgehakt
  • 1 eetl.l vissaus
  • 2 theel. witte suiker
  • 50 g fijngehakte groene uien
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • snuifje witte peper en zout
  • 2 theel. citroengraspasta of vers fijngehakte sereh, optioneel
  • 1½ eetl. olie
  • Nước Chấm, Vietnamese saus
  • 100 g vermicelli noedels
  • flinke handvol taugé
  • een paar slablaadjes
  • 1 wortel, julienne gesneden
  • 1 witte Japanse radijs (daikon)
  • handvol koriandertakjes, (cilantro)
  • 1 rode chilipeper
  • limoenpartjes, optioneel

Noedels
Giet kokend water over de noedelsen laat het weken.
Giet het water af en zet de noedels apart.

Gehaktballen
Meng alle ingrediënten door elkaar, behalve de olie.
Vorm met de handen in 6 mini hamburgertjes.
Verhit de olie in een koekenpan op een middelhoog vuur.
Voeg de hamburgertjes toe en bak gedurende 2½ minuut of tot ze goudbruin zijn.
Keer om, bak nog 2 minuten en verwijder de olie.

Doe de noedels in een kom.
Werk af met een handvol taugé, sla, wortelen en radijs.
Leg er gehaktballetjes op, leg er koriander en munt op.
Lepel er een flinke hoeveelheid saus over.

Bron: RecipeTin Eats

Terug