Bujhia

Aardappel-sperziebonenschotel

Bujhia

voor 6 personen

  • 500 g aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • 1 ui
  • 1 stuk verse gemberwortel, ± 7 cm
  • 8 teentjes knoflook
  • 5 eetl. (zonnebloem)olie
  • ½ theel. komijnzaadjes
  • 1¼ eetl. sambal oelek
  • (1 theel. zwarte komijnzaadjes)*
  • zout
  • ½ blik gepelde tomaten, nettogewicht ± 445 g

* Ook wel “black cumin” genoemd. Dit zijn zaadjes die aan het gerecht een bepaalde aromatische geur geven. Te koop in Indiase / Pakistaanse en Turkse winkels.

Aardappelen schillen en wassen.
Tot gebruik onder water bewaren.
Sperziebonen afhalen en wassen.
In schuine stukjes van ± 1 cm snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
Gemberwortel schillen.
Knoflook pellen.
In mengbeker gemberwortel en knoflook pureren.
Aardappelen in vieren snijden.
In braadpan olie verhitten.
Ui ± 2 minuten
knapperig en bruin bakken.
Erdoor roeren: komijnzaadjes, gember-knofookmengsel, sambal, (zwarte komijnzaadjes) en 5 cl water
(Pas op voor spetters!) ½ minuten meebakken.
Aardappelen en sperziebonen erdoor scheppen.
± 5 minuten op matig vuur koken.
Regelmatig roeren.
Eventueel 1 theelepel zout toevoegen.
Tomaten met vocht erdoor scheppen.
Met deksel op pan in nog ± 20 minuten zachtjes gaar koken.
Tomaten stuk maken.
Overdoen in schaal.

Bron: Esther's recepten

Terug