Boterrijst met bosbessen

Boterrijst met bosbessen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 300 g basmatirijst
  • 4 eetl. boter
  • 1 theel. komijnzaad
  • 1 theel. kurkuma
  • 4 eetl. zout
  • 1 ui
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. suiker
  • 50 g bosbessen of cranberrys

Los het zout op in 2 liter koud water.
Doe de rijst en water in een pan en laat 3 à 4 uur weken.
Kook het water met de rijst en laat het ongeveer 5 minuten koken.
Doe de rijst in een zeef en spoel af met koud water.
Verhit boter in een pan, voeg komijn en kurkuma toe.
Voeg vervolgens de rijst toe (niet roeren!).
Leg een theedoek tussen de pan en het deksel en kook de rijst op een zacht vuur in 30 à 40 minuten gaar.
Snijd intussen de ui in kleine blokjes.
Verhit olijfolie in een pan en fruit de uien tot ze doorschijnend zijn.
Voeg suiker toe en sauteer kort.
Voeg de bosbessen toe en sauteer 2 à 3 minuten.
Keer de rijst uit op een bord en serveer met de bosbessen over een saffraan-citroen kip.

Bron: essen & trinken

Terug