Indase boterkip

Indase boterkip

  • 1 eetl. extra vierge olijfolie van eerste persing
  • 1 gele ui in blokjes gesneden klein
  • 60 g ongezoute roomboter
  • 1 eetl. geraspte verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g kipfiletfilets, in blokjes gesneden
  • 1 eetl. garam masala
  • 1 theel. chilipoeder
  • ½ theel. zout
  • ¼ theel. zwarte peper
  • 8 g tomatensaus
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 2 theel. citroensap
  • 25 cl volle melk
  • 25 cl room

Verhit extra vierge olijfolie in een grote koekenpan.
Voeg in blokjes gesneden uien toe en roer regelmatig en kook tot de uien doorschijnend zijn - ongeveer vier minuten.
Voeg de boter toe en laat de boter volledig smelten.
Roer er vervolgens de gember en knoflook door en kook ongeveer 30 seconden tot een minuut of tot het geurend is.
Let erop dat u het niet verbrandt.
Voeg de kip toe en kook, roer vaak tot de kip gaar is - ongeveer vijf minuten.
Roer nu de garam masala, chilipoeder, zout en zwarte peper erdoor.
Giet vervolgens de tomatensaus, tomatenpuree, citroensap, melk en room erbij.
Roer het volledig te mengen.
Breng het geheel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken om de saus te laten inkoken.
De saus zal verminderen, maar nog steeds vrij saucy.

Serveer met rijst en naan.

Bron: Lisa Longley
Gepubliceerd door: Wine and glue

Terug