Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Pers 1 teen knoflook uit boven een kom.
Voeg 3 eetlepels kecap toe.
Snijd de hamlappen in blokjes en doe ze erbij.
Schep goed om en laat het vlees 5 minuten marineren.
Hak de andere teen knoflook fijn.
Verhit in een wok 2 eetlepels olie.
Fruit de knoflook 1 minuut.
Schep de komijn erdoor en bak nog 1 minuten mee.
Voeg de nasigroenten toe en bak al omscheppend 10 minuten.
Verhit intussen in een koekenpan de rest van de olie.
Neem het vlees uit de marinade en rijg aan de prikkers.
Bak de saté in 5 minuten bruin en gaar.
Keer de spiesjes regelmatig.
Voeg intussen de bloemkool toe aan de groenten en bak al omscheppend 8 à 10 minuten mee.
Neem het vlees uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie.
Schep de tomatenpuree in de pan van het vlees en bak 1 minuut.
Voeg de rest van de kecap en 10 cl water toe aan de tomatenpuree en roer tot een gladde saus.
Verwarm de kecapsaus nog 2 minuten en laat tot de gewenste dikte inkoken.
Breng de nasi op smaak met peper.
Schep de nasi over 4 borden.
Leg er de varkenssaté bij.
Bestrooi met de uitjes en serveer met de kecapsaus.