Binte biluhuta

Pikant maïs-garnalengerecht

Binte biluhuta

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 1 blik maïskorrels, uitgelekt
  • 250 g grote garnalen, gepeld en kleingesneden
  • 35 cl water met zout
  • 3 lombok rawit, fijngestampt
  • 1 theel. zout
  • 10 sjalotjes, in dobbelsteentjes gesneden
  • 4 halfrijpe tomaten, in plakken gesneden
  • 15 daun kemangi, gehakt
  • 250 g geraspte kokos
  • het groen van 5 lente-uitjes, fijngesneden
  • sap van 1 citroen

De maïs een uur in 25 centiliter gezouten water laten sudderen.
De garnalen 5 minuten in het resterende water laten koken.
Voeg lombok rawit, zout, sjalotjes, tomaten en daun kemagi toe.
Goed mengen.
De kokos door de saus roeren en het vuur temperen.
De massa 5 à 8 minuten, onder af en toe roeren, laten koken.
De overige mais en het resterende water toevoegen.
Het gerecht gaar laten koken.
Eventueel iets water erbij.
Het uiengroen en het citroensap toevoegen.
Het gerecht afproeven en heet serveren.

Bron: Esther's recepten

Terug