Binangkal

Filippijnse sesamballen

Binangkal, Filippijnse sesamballen

  • 345 g meel
  • ¼ theel. zout
  • 28 g bruine suiker
  • ½ theel. bicarbonaat
  • 2 theel. bakpoeder
  • 160 g bruine suiker
  • 16 cl koffiemelk
  • 1 ei
  • 1 theel. vanille
  • 100 g sesamzaad
  • frituurolie

Meng in een kom het meel, zout, bruine suiker, bicarbonaat en bakpoeder.
Meng in een andere kom de koffiemelk, ei, bakolie en vanille.
Voeg de droge ingrediƫnten toe aan de natte ingrediƫnten.
Meng goed tot een deeg.
Schep een eetlepel van het mengsel en vorm het met een natte hand tot een bal (je moet je hand nat maken zodat het niet blijft plakken en gemakkelijk te vormen is) en rol het vervolgens in het sesamzaad.
Herhaal dit proces tot je klaar bent met het mengsel.
Frituur de sesamzaadbollen tot ze goudbruin zijn.
Droog ze af in een papieren handdoek om de overtollige olie te verwijderen.

Bron: Vivs Reviews

Terug