Bibimbap, Koreaanse rundervleeskom

Bibimbap, Koreaanse rundervleeskom

voor 3 porties

  • 190 g ongekookte witte rijst
  • 280 g champignons
  • 100 g wortelen, gesneden
  • 1 courgette, gesneden
  • 3 eieren
  • 3 eetl. Koreaanse chilipasta (gochujang)
  • ¾ theel. zwarte sesamzaadjes
    • voor de steak marinade
  • 340 g flankbiefstuk, dun gesneden
  • 2 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. maïszetmeel

De marinade
Wrijf het maïszetmeel in een kom op de gesneden flankbiefstuk.
Besprenkel de biefstuk met sojasaus.
Laat het geheel minstens 30 minuten in de koelkast staan.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Verdeel de rijst over 3 serveerkommen.

De toppings
Verwarm een pan op middelmatig vuur tot het heet is, een paar minuten.
Kook elk van de plantaardige toppings om beurten, tot ze net gaar beginnen te worden, ongeveer 8 minuten voor de wortelen, 5 minuten voor de champignons, en 5 minuten voor de courgette.
Braad de biefstuk aan tot hij niet meer roze is, ongeveer 3 minuten.
Bak de eieren aan één kant tot de eiwitten stevig zijn, maar de dooiers nog vloeibaar zijn.

Zet de kommen in elkaar.
Verdeel de toppings over de serveerschalen met rijst.
Besprenkel de gochujang over de serveerschalen.
Bestrooi met zwarte sesamzaadjes.
Serveer onmiddellijk.

Bron: Savory tooth

Terug