Bibim mandu, Koreaanse “potsticker” salade

Bibim mandu, Koreaanse “potsticker” salade

voor 3 à 4 porties

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 14 stuks Koreaanse diepvriesknoedels, Mandu, 180 g, ontdooid
  • 4 slablaadjes, 40 g, dun gesneden
  • ½ blad kleine kool, 35 g, dun gesneden
  • ½ grote komkommer, 65 g, geschild, ontzaad, julienned
  • ½ kleine wortel, 25 g, geschild, julienned
  • wat bakolie
    • voor de dressing
  • 1 eetl. Koreaanse chilipasta (gochujang)
  • 2 eetl. rijstazijn
  • 1 eetl. sojasaus
  • 1 eetl. honing
  • 1 eetl. ruwe suiker
  • 1 eetl. sesamolie
  • 1 eetl. geroosterde sesamzaadjes

Maak alle groenten schoon/was ze.
Zet ze dan opzij.
Bereid de dressing voor door de genoemde ingrediënten in een kom te mengen.
Verwarm de pan, voeg wat olie toe en verdeel het over de pan.
Leg de knoedels op de pan en kook ze door tot ze gaar zijn, ongeveer 5 minuten.
Zet opzij.
Meng de groenten, de knoedels en de dressing in een grote mengkom en meng deze vervolgens goed door elkaar.
Serveer.
(Het mengen moet gebeuren vlak voordat u klaar bent om te eten, anders zijn je groenten en knoedels niet zo knapperig).

Bron: My Korean Kitchen

Terug