Beef Shanghai

Beef Shanghai

voor 2 à 3 personen

  • 300 g gehakt
  • 150 g eiermie of noedels
  • 100 g taugé
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 2 sjalotten, ragfijn gesneden
  • 1 runder- (of groente)bouillonblokje
  • 1 rode peper, ragfijn gesneden
  • 1 ei
  • 1 prei
  • 1 bosje lente-ui
  • ½ winterpeen
  • 4 eetl. paneermeel
  • 3 eetl. sojasaus
  • 1 à 2 eetl. maizena
  • 1 eetl. honing
  • 2 theel. Chinese 5-spice poeder
  • zout

Meng het gehakt met sojasaus, ei, paneermeel, 1 sjalotje, 1 knoflookteen, rode peper, 5-spices poeder en een flinke snuf zout.
Draai gehaktballen ongeveer ter grootte van een bitterbal en bak de balletjes in een scheutje olie in de wok op matig vuur tot ze mooi bruin zijn.
Snijd ondertussen de prei in halve ringen en winterpeen in smalle dunne plakjes (raspen kan ook).
Maak de taugé schoon.

Beef Shanghai
Beef Shanghai

Doe de groenten bij de gehaktballen zodra deze mooi bruin gekleurd zijn en wok de groenten op middelhoog of matig vuur enkele minuten mee.
Af en toe even omscheppen.
Maak ondertussen de saus door 1 sjalot en 1 knoflookteen even kort aan te fruiten in een beetje olie.
Voeg vervolgens 2 eetl. sojasaus en honing toe en zet het vuur wat lager.
Voeg nu 25 cl water toe en een verkruimeld bouillonblokje.
Breng tegen de kook aan.
Los de maizena op in een beetje water en voeg dit stapsgewijs toe aan de saus tot deze de gewenste dikte heeft.
Maak ondertussen de mie door deze even 4 minuten te weken in kokend water.
Voeg de saus toe aan de balletjes en groenten en meng goed door het geheel.
Serveer met de mie, lente-ui en eventueel chilisaus en kroepoek.

Bron: Smaakmenutie

Terug