Vietnamese beef pho, Noedelsoep

Vietnamese beef pho, Noedelsoep

voor 2 - 3 personen

  • 300 g biefstuk
  • 150 g mihoen, rijstnoedels
  • 100 g taugé
  • 4 sjalotten
  • 6 kruidnagels
  • 2 steranijs
  • 2 runderbouillonblokjes
  • 2 à 3 schijfjes gember
  • 1 bosje lent-ui
  • 1 jalapeño peper
  • 1 limoen
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theel. zwarte peperkorrels
  • 1 theel. korianderpoeder
  • 2 à 3 eetl. vissaus
  • 1 eetl. kokosbloesem- of bruine suiker
  • verse koriander of peterselie
  • sriracha
  • hoisinsaus

Verwarm de oven voor op 250 °C.
Doe de biefstukjes ondertussen even in de vriezer, dan kan je hem straks makkelijker in dunne plakjes snijden.
Snijd de schijfjes gember in plakjes.
Plaats de gember en sjalotten op een met bakpapier bekleedde bakplaat en plaats 10 à 12 minuten in de oven.
Rooster ondertussen in een droge koekenpan op middelhoog vuur het kaneelstokje, zwarte peperkorrels, steranijs en kruidnagels tot deze wat geur afgeven.
Dit duurt ongeveer 3 à 4 minuten.
Geregeld even schudden.
Neem een ruime (soep)pan en maak van de runderbouillonblokjes 1,2 liter bouillon.
Voeg de kruiden uit de koekenpan toe samen met de korianderpoeder, sjalotten (even pellen) en de schijfjes gember.
Breng aan de kook en laat vervolgens circa 15 à 20 minuten pruttelen.

Vietnamese beef pho, Noedelsoep
Vietnamese beef pho, Noedelsoep
Vietnamese beef pho, Noedelsoep

Maak ondertussen de taugé schoon en snijd een bosje lente-ui en jalapeño (of rode) peper in ringen.
Haal de biefstuk uit de vriezer en snijd hier dunne reepjes van.
Week de mihoen volgens de verpakking 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
Haal de soep vervolgens door een zeef en zet de gezeefde soep terug op het vuur.
Voeg nu de vissaus toe en kokosbloesem- of bruine suiker en breng terug aan de kook.
Neem een diep bord of (soep)kom en vul met wat mihoen, taugé en biefstuk.
Zorg dat de soep kokend heet is en vul het bod met soep.
Het vlees zal nu gaar koken in de soep!
Verdeel ook wat lente-ui, jalapeño peper, peterselie en/of koriander en een schijfje limoen over de soep.
Serveer met een combinatie van hoisinsaus en sriracha (hot!).

Bron: Smaakmenutie

Terug