Bebotok Ikan

Gekruide vis in pakjes

Bebotok Ikan

  • 500 g kabeljauwfilet
  • 3 eetl. gesnipperde uien
  • 1 theel. sambal oelek
  • 2 theel. ketumbar
  • 1 theel. djintan
  • 1 theel. laos
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. asemwater
  • 1/10 blok santen

Snijd vier vellen aluminiumfolie van circa 12 x 15 cm.
Snijd de vis in vier stukken en bestrooi het met een beetje zout.
Wrijf de uien, sambal, en kruiden tot een brij.
Braad ze even in de olie, doe er asemwater bij en het blokje santen onder goed roeren.
Eventueel een scheutje water toevoegen.
Dompel één voor één de filets in dit mengsel en laat de kruiden even intrekken.
Leg ze daarna op de aluminiumfolie dat met een beetje olie aan de binnenkant is bestreken.
Giet het restje van de santen (die heel dik moet zijn) eroverheen, vouw de folie om de vis tot een pakje en laat ze in de oven in circa 20 minuten gaar worden.

Bij bereiding in de magnetron geen aluminiumfolie gebruiken maar bakpapier en dan ca. 7 minuten laten garen.

Bron: Jan Rijks

Terug