Be celeng base manis

Gestoofd varkensvlees in sojasaus

Be celeng base manis, Varkensvlees in sojasaus

voor 3 - 4 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g hamlappen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 à 3 sjalotten
  • 1 lombok
  • ½ kip bouillonblokje
  • 4 à 5 eetl. kecap manis
  • 2 eetl. sojasaus of kecap asin
  • 2 theel. gemberpoeder

Snijd de hamlappen in kleine stukjes (dobbelsteen formaat).
Snipper de sjalotten en snijd de teentjes knoflook fijn.
Neem een ruime (braad)pan of wok en braad het vlees op middelhoog vuur in een scheutje olie rondom bruin in circa 3 à 5 minuten.
Het hoeft nog niet gaar te zijn.
Zet het vuur wat lager en fruit de fijngesneden sjalot en knoflook even aan bij het vlees.
Voeg nu ook de gemberpoeder toe en schep alles even grondig om.

Be celeng base manis, Varkensvlees in sojasaus
Be celeng base manis, Varkensvlees in sojasaus

Voeg nu de kecap manis toe en sojasaus of kecap asin.
Schenk ongeveer 20 à 25 cl water op het vlees samen met het verkruimelde kip bouillonblokje.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen met deksel op de pan.
Haal na 45 minuten de deksel van pan en voeg 1 (of meer) in ringetjes gesneden lomboks toe.
Laat het zonder deksel op iets hoger vuur nog wat indikken tot de gewenste dikte.
Dit duurt circa 15 minuten.

Bron: Smaakmenutie

Terug