Be celeng base manis

Varkensvlees in sojasaus

Be celeng base manis, Varkensvlees in sojasaus

voor 3 - 4 personen

  • 500 g hamlappen
  • 3 tenen knoflook
  • 2 à 3 sjalotten
  • 1 lombok
  • ½ kip bouillonblokje
  • 4 à 5 eetl. ketjap manis
  • 2 eetl. sojasaus of ketjap asin
  • 2 theel. gemberpoeder

Snijd de hamlappen in kleine stukjes (dobbelsteen formaat).
Snipper de sjalotten en snijd de teentjes knoflook fijn.
Neem een ruime (braad)pan of wok en braad het vlees op middelhoog vuur in een scheutje olie rondom bruin in circa 3 à 5 minuten.
Het hoeft nog niet gaar te zijn.
Zet het vuur wat lager en fruit de fijngesneden sjalot en knoflook even aan bij het vlees.
Voeg nu ook de gemberpoeder toe en schep alles even grondig om.
Voeg nu de ketjap manis toe en sojasaus of ketjap asin.
Schenk ongeveer 20 à 25 cl water op het vlees samen met het verkruimelde kip bouillonblokje.
Laat het geheel ongeveer 45 minuten sudderen met deksel op de pan.
Haal na 45 minuten de deksel van pan en voeg 1 (of meer) in ringetjes gesneden lomboks toe.
Laat het zonder deksel op iets hoger vuur nog wat indikken tot de gewenste dikte.
Dit duurt circa 15 minuten.

Be celeng base manis, Varkensvlees in sojasaus
Be celeng base manis, Varkensvlees in sojasaus

Bron: Smaakmenutie

Terug