Bao rendang

Bao rendang

voor 4 à 6 personen

  • 700 g kipdij
  • 4 bao buns, of andere broodjes
  • 3 á 4 sjalotten
  • 4 tenen knoflook
  • 3 à 4 kruidnagels
  • 2 salamblad
  • 3 à 4 eetl. eetl. sambal brandal
  • 2 theel. ketumbar
  • 2 theel. suiker
  • 1 theel. laos
  • 1 theel. koenjit, kurkuma
  • 1 eetl. kecap manis
  • 30 cl kokosmelk
  • erbij: acar ketimoen

Maak een bumbu (met de kom van de staafmixer of keukenmachine) door de sjalotjes, knoflook, sambal brandal (of meer), laos, koenjit, ketumbar en kruidnagels goed fijn te malen tot een gladde pasta.
Verwarm wat olie in de wok en fruit de bumbu op laag tot matig vuur 5 tot 7 minuten aan.
Voeg de kokosmelk toe, suiker en kecap manis.
Roer goed door elkaar en breng tegen de kook aan.
Voeg nu de grove stukken gesneden kippendij en salamblad toe en laat het geheel nu minstens 60 minuten sudderen op matig vuur.

Bao rendang
Bao rendang
Bao rendang
Bao rendang

Roer geregeld even.
Je mag overigens ook op laag vuur het geheel nog veel langer laten sudderen, dan valt de kip letterlijk uit elkaar.
De bao buns kan je 90 seconden opwarmen in de magnetron op 600 watt of natuurlijk op de authentieke manier door ze te stomen.
Stomen duurt ongeveer 15 minuten.
Vouw de bao buns open en verdeel eerst wat acar ketimoen (of gewoon komkommer) en vervolgens riant met de rendang.

Bron: Smaakmenutie

Terug