Bami sweet en sour balletjes en acar campoer

Bami sweet en sour balletjes en acar campoer

  • 6 eetl. acar campoer
  • 250 g mienestjes
  • 1 rode paprika
  • 450 g spitskool
  • 350 g rundergehakt
  • 2 eetl. wokolie
  • 2 theel. sambal manis
  • 50 g blokjes ontbijtspek (mager)
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bahmi Goreng

Laat de acar campoer heel goed uitlekken.
Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de paprika in stukjes en de spitskool in smalle reepjes.
Hak de acar campoer fijn.
Meng het rundergehakt met de acar campoer en de sambal manis.
Draai er kleine (soep)balletjes van.
Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de gehaktballetjes en de ontbijtspekblokjes 3 minuten.
Voeg de paprika en de spitskool toe en wok 5 minuten.
Voeg de bumbu en 10 cl heet water toe en roerbak nog 3 minuten.
Schep de mie erdoor en warm goed door.
Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.

Serveer tip
Geef bij deze bami sweet en sour balletjes en acar campoer kroepoek, sambal en de rest van de acar.

Bron: Conimex

Terug