Bami sweet en sour balletjes en atjar tjampoer

Bami sweet en sour balletjes en atjar tjampoer

  • 6 eetl. atjar tjampoer
  • 250 g mienestjes
  • 1 rode paprika
  • 450 g spitskool
  • 350 g rundergehakt
  • 2 eetl. wokolie
  • 2 theel. sambal manis
  • 50 g blokjes ontbijtspek (mager)
  • 1 bakje Conimex Boemboe Bahmi Goreng

Laat de atjar tjampoer heel goed uitlekken.
Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking.
Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
Snijd de paprika in stukjes en de spitskool in smalle reepjes.
Hak de atjar tjampoer fijn.
Meng het rundergehakt met de atjar tjampoer en de sambal manis.
Draai er kleine (soep)balletjes van.
Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wok olie toe en roerbak de gehaktballetjes en de ontbijtspekblokjes 3 minuten.
Voeg de paprika en de spitskool toe en wok 5 minuten.
Voeg de boemboe en 10 cl heet water toe en roerbak nog 3 minuten.
Schep de mie erdoor en warm goed door.
Verdeel de bahmi over 4 kommen of borden.

Serveer tip
Geef bij deze bami sweet en sour balletjes en atjar tjampoer kroepoek, sambal en de rest van de atjar.

Bron: Conimex

Terug