Bami met spiegelei

Bami met spiegelei

voor 2 personen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • ½ komkommer
  • ½ bosje bladselderij
  • azijn
  • 1 ui
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 rode peper
  • 100 g taugé
  • 1 eetl. ongezouten pinda's
  • ½ theel. gemalen komijnzaad
  • ½ theel. kurkuma
  • ½ theel. laos
  • ½ theel. gemalen korianderzaad
  • 150 g volkoren mie
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. kecap manis
  • 4 eieren

Was de komkommer en de selderij.
Schaaf de komkommer in plakjes en maak er met wat selderij en azijn een salade van.
Maak de rest van de groente schoon.
Snijd de ui in snippers, de prei in ringen en de wortel in kleine blokjes.
Verwijder van het pepertje een deel van de pitjes.
Snijd het pepertje in reepjes.
Was de taugé in een zeef.
Hak de pinda's grof.
Maak een kruidenmix door het komijnzaad, kurkuma, laos en korianderzaad te mengen.
Bereid de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Spoel de gare mie in een vergiet af met koud water en laat de mie goed uitlekken.
Verwarm een eetlepel olie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui een paar minuten.
Voeg de wortel, de prei, de peper en de kruidenmix toe en bak 5 minuten.
Voeg de kecap toe.
Verwarm een eetlepel olie in een koekenpan en bak hierin de eieren.
Voeg de uitgelekte mie toe aan het groentemengsel en laat de mie al omscheppend mee heet worden.
Strooi de pinda's over de mie en leg de eieren erop.
Serveer de komkommersalade erbij.

Aardappelen over?

Bron: Voedingscentrum

Terug