Bami met paksoi

Bami met paksoi

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 240 g mienestjes
  • 175 g lupine tempeh Aziatisch gekruid
  • 3 eieren
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 puntpaprika's, in reepjes
  • 1 paksoi, in reepjes en wit en groen apart gehouden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 eetl. kecap
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 2 theel. sesamolie
  • 2 theel. sambal oelek

Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een wok en fruit de ui op laag vuur 2 minuten.
Voeg het wit van de paksoi, de knoflook en de paprika toe en roerbak op middelhoog vuur 5 minuten.
Bak de laatste minuut het groen van de paksoi mee.
Klop ondertussen de eieren los met de sambal.
Verhit ½ eetlepel olie in een koekenpan en bak van de helft van het ei in 3 minuten een omelet.
Neem uit de pan.
Verhit weer ½ eetlepel olie en bak de rest van het ei nog een omelet.
Snijd de omeletten in reeepjes.
Verhit de rest van de olie en bak de tempeh stukjes in 2 minuten goudbruin.
Kook ondertussen de mie in ruim water met zout in 5 minuten beetgaar.
Laat uitlekken.
Voeg de omelet, gegrilde tempeh, kecap en sesamolie toe aan het paksoimengsel.
Verwarm 2 minuten op middelhoog vuur.
Serveer met de mie.

Bron: Terug naar beter
Gepubliceerd door: Ekoplaza

Terug