|
|
Week de wolkenoren circa 20 minuten in warm water.
Schil en was de asperges en snijd ze in stukjes van 4 centimeter.
Breng ze in een pan met 1 liter water op een hoog vuur aan de kook, voeg wat zout toe en laat op een matig vuur 15 minuten koken.
Was en droog de tofu en snijd de plak in reepjes van circa 4 cm lang, 2 cm breed en 1 cm dik.
Laat de olie in een wok of pan op een hoog vuur circa 1 minuut heet worden, voeg de reepjes tofu toe en frituur ze in circa 3 minuten goudbruin.
Neem ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken.
Was de broccoliroosjes en laat ze in een vergiet uitlekken.
Breng op een hoog vuur in ½ liter licht gezouten water aan de kook en laat afgedekt circa 2 minuten borrelend koken.
Neem ze uit de pan en laat uitlekken.
Neem de asperges uit de pan en laat ze uitlekken.
Neem de wolkenoren uit het weekwater, was ze zorgvuldig, laat uitlekken en snijd ze in reepjes van circa ½ centimeter breed.
Giet de olie uit de wok of pan af tot er nog maar een dun laagje achterblijft en laat wok of pan opnieuw heet worden.
Voeg de asperge, wolkenoren, tofu en broccoliroosjes toe en laat al roerend circa 1 minuut bakken.
Schenk er de rijstwijn en groentebouillon bij en laat al roerend aan de kook komen.
Breng op smaak met zout, druppel er de sesamolie over en dien op.