voor 2 à 3 personen
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Verwijder het bot van de varkenskarbonade en snijd het in hapklare stukken en bestrooi rondom met zout en peper.
Bak het vlees in een scheut olie rondom bruin in circa 5 minuten.
Snipper ondertussen de snijd sjalotten en knoflooktenen fijn.
Fruit de sjalot en knoflook 2 minuten al omscheppend mee met het vlees.
Bestrooi het vlees met de nootmuskaat en ketumbar toe en meng grondig.
Voeg de kecap manis toe en vermeng goed met het vlees.
Schenk ongeveer 25 à 30 cl (warm) water toe samen met het sap van een halve citroen.
Voeg ook de salam blaadjes toe.
Laat het geheel nu ongeveer 20 à 25 minuten zachtjes pruttelen met het deksel van de pan.
Als het vocht grotendeels is opgenomen dan is het goed.
Voeg eventueel wat extra kecap toe.