Babi rica rica

Pittig gestoofd varkensvlees

Babi rica rica

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 4 jeruk purut
  • 2 stuks varkenshaas, 500 à 600 g
  • 2 tenen knoflook
  • 2 rawit pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 stengels sereh, gekneusd
  • 1 rode (punt)paprika
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 eetl. (bruine) suiker
  • 2 theel. djahé
  • 2 à 3 theel. kurkuma
  • 1 theel. gemalen laos
  • zonnebloem- of arachideolie

Mix met de keukenmachine of de blender de sjalotten, rawit pepers, knoflooktenen, paprika, tomaat, djahé, laos en een flinke scheut olie tot een glad geheel.
Het mag ietwat waterig zijn.
Neem een (braad)pan en verhit een scheut olie.

Babi rica rica
Babi rica rica
Babi rica rica

Voeg de bumbu toe samen met suiker, serehstengels en 4 à 5 limoenblaadjes.
Meng door elkaar en fruit de bumbu 7 à 8 minuten op matig vuur.
Snijd ondertussen de varkenshaasjes in hapklare stukken en bestrooi rondom met zout en kurkuma.
Voeg het vlees toe aan de bumbu en bak al omscheppend in circa 5 minuten gaar.
Als het vlees wat dikker is dan duurt het wat langer.
Besprenkel de babi rica rica vlak voor het serveren naar smaak met vers limoensap.

Serveer met witte rijst en een (fris) groentegerecht.

Bron: Smaakmenutie

Terug