Babi panggang buikspek

Babi panggang buikspek

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g buikspek aan een stuk
  •  
    • voor de marinade
  • 1½ eetl. bruine basterdsuiker
  • 2 eetl. sherry
  • 2 eetl. kecap
  • 2 theel. five spice poeder
  • 50 g ui
  • 2 teentjes knoflook
    • voor de saus
  • 20 cl water
  • 1 eetl. azijn
  • 3 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. paprikapoeder
  • 1 theel. komijnpoeder
  • 1 eetl. gembernat
  • 1 steranijs
  • 1 theel. maizena

Maak kruislinks inkepingen van 1 cm op de zwoerdkant van het buikspek.
Alle ingrediënten voor de marinade mengen en wrijf het buikspek in met de marinade.
Zet het in de koelkast en laat 3 uur intrekken.
Plaats daarna het buikspek op een rooster in de oven met de zwoerdkant naar boven.
Dit 1¼ uur laten garen op 150 °C.
Alle ingrediënten voor de saus behalve de maizena aan de kook brengen en 10 minuten laten inkoken.
Daarna de maizena aanmaken met water, wordt papje en de saus hierop op dikte brengen.
Vlees in plakjes snijden en de saus eroverheen gieten.

Heerlijk met gele rijst!

Bron: Vlees.nl

Terug