Babi Panggang

Krokant varkensvlees met Chinese saus

Babi panggang - krokant varkensvlees met Chinese saus

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • ½ eetl. citroensap
  • 6 eetl. kecap manis
  • 2 theel. djahé
  • 1 theel. laos
  • 2 eetl. wokolie
  • 600 g geschrapte worteltjes
  • 1 zakje Conimex Babi Panggangsaus

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen de hamlappen in plakjes.
Meng het vlees in een kom met het citroensap, de kecap manis, de djahé, de laos en eventueel wat zout & peper.
Laat 10 minuten marineren.
Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
Kook ondertussen de worteltjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
Voeg al roerende 20 cl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix.
Verdeel de rijst over 4 warme borden, leg het vlees erop en schenk er wat saus over.
Geef de rest van de saus en de worteltjes er apart bij.

Serveertip
Zet bij deze babi pangang- krokant varkensvlees met Chinese saus seroendeng en acar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug