Babi Pangang - krokant varkensvlees met Chinese saus

Babi Pangang - krokant varkensvlees met Chinese saus

  • 400 g witte rijst
  • 400 g hamlappen
  • ½ eetl. citroensap
  • 6 eetl. ketjap manis
  • 2 theel. djahé
  • 1 theel. laos
  • 2 eetl. wokolie
  • 600 g geschrapte worteltjes
  • 1 zakje Conimex Babi Pangangsaus

Kook de witte rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Snijd ondertussen de hamlappen in plakjes.
Meng het vlees in een kom met het citroensap, de ketjap manis, de djahé, de laos en eventueel wat zout & peper.
Laat 10 minuten marineren.
Verhit een wok, voeg 2 eetlepels wokolie toe en wok het vlees op een hoog vuur in ca. 8 minuten gaar en krokant.
Kook ondertussen de worteltjes in ca. 5 minuten in ruim kokend water gaar.
Voeg al roerende 2 dl kokend water toe aan de Conimex babi pangangsaus mix.
Verdeel de rijst over 4 warme borden, leg het vlees erop en schenk er wat saus over.
Geef de rest van de saus en de worteltjes er apart bij.

Serveertip
Zet bij deze babi pangang- krokant varkensvlees met Chinese saus seroendeng en atjar op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug