Roergebakken babi panggang met paprika en minimaïs

Roergebakken babi panggang met paprika en minimaïs

voor 2 personen

  • 2 speklappen
  • 1 kleine rode paprika
  • 1 eetl. bruine basterdsuiker
  • 1 blik minimaïs, ca. 155 g
  • ½ eetl. sambal badjak
  • 3 eetl. zonnebloem olie
  • 3 eetl. kecap manis
  • 1 kleine prei

Snijd de speklapjes in smalle reepjes van 1 cm breedte.
Snijd de prei in zeer smalle ringen.
Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in smalle reepjes.
Laat de minimaïs uitlekken.
Verhit de olie in een wok of ruime braadpan en roerbak hierin als de olie begint te dampen de reepjes vlees 5 minuten op een hoog vuur.
Roerbak vervolgens de paprika 2 minuten en daarna ¾ van de prei nog 1 minuut mee.
Roer de bruine basterdsuiker erdoor.
Voeg de minimaïs, tomatenketchup, kecap en de sambal toe en warm alles nog 2 minuten door.
Strooi de rest van de prei erover.

Lekker met gekookte witte rijst of gekookte mihoen, acar tampoer en kroepoek.

Bron: Vlees.nl

Terug