Babi kecap met hardgekookt ei

Babi kecap met hardgekookt ei

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g magere varkenslappen
  • 2 cm verse gember
  • 1 ui
  • 5 eetl. Conimex Black Zoete Dikke kecap
  • 1 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. maïszetmeel
  • 2 eieren
  • 1 theel. zout
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de bereidingswijze en kook de eieren 8 minuten, pel deze en zet aan de kant.
Snij ondertussen de varkenslappen in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm en snij de ui in ringen.
Meng de blokjes varkensvlees met de maizena.
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak de blokjes varkensvlees goudbruin.
Breng de varkensblokjes over in een kookpan (met deksel) en maak de koekenpan schoon.
Verhit vervolgens 2 eetlepels olie in de koekenpan en fruit de ui.
Rasp de gember en meng dit met de kecap, de oestersaus en 4 eetlepels water.
Blus de uien af met de kecap mengsel en breng het geheel aan de kook.
Giet het mengsel, zodra het kookt, bij de varkensblokjes.
Voeg de gepelde eieren toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten stoven, met de deksel op de pan.
Haal na 10 minuten de deksel van de pan en laat geheel inkoken tot de gewenste dikte.

Serveertip
Bestrooi het gerecht met wat gebakken uitjes of seroendeng.

Bron: Conimex

Terug