Babi kecap van hamlappen

Babi kecap van hamlappen

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • 500 g hamlappen in blokjes van ca. 1½ cm
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl gember, fijngehakt
  • ½ theel. sambal oelek
  • 15 cl kecap manis
  • 15 cl warm water
  • 1 eetl. rijstazijn
  • zout & peper
    • Voor erbij
  • witte rijst
  • wokgroentes
  • kroepoek
  • cassavechips
  • acar campoer
  • zure komkommerschijfjes

Haal het vlees een half uur voor bereiding uit de koelkast.
Verhit de olie in de pan en bak de blokjes in twee porties bruin.
Doe al het vlees weer in de pan en voeg de ui toe.
Bak deze mee.
Voeg de gember en de knoflook toe en bak deze even mee.
Voeg de rijstazijn, sambal oelek en kecap manis toe.
Voeg 15 cl warm water toe en roer het geheel door.
Laat het geheel 20 tot 25 minuten zachtjes garen.
Kook ondertussen de rijst en wok de gemengde groente.

Tip
Garneren met kroepoek of cassavechips.
Ook lekker met wat acar campoer of zure komkommerschijfjes.

Bron: Vlees.nl

Terug