voor 4 wraps
Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands
|
|
Kook de rijst volgens de verpakking (of gebruik de rijststomer (tip!)).
Snijd de gele en rode paprika in reepjes.
Doe hetzelfde met de komkommer.
Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Snijd de biefstuk in reepjes.
Of gebruik kant-en-klare biefstukpuntjes.
Bestrooi de stukjes biefstuk rondom met 1 eetlepel maizena.
Goed mengen.
Maak in een kommetje een sausje van de sojasaus aangevuld met 3 cl water (2 eetlepels), limoensap, bruine suiker en 1 eetlepel maizena.
Meng goed door elkaar.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Neem een wok en bak de paprika 2 à 3 minuten rondom aan in een scheutje olie.
Haal uit de pan en zet even weg.
Bak de biefstukpuntjes rondom op (middel)hoog vuur bruin in dezelfde pan.
Let op! Maximaal 2 à 3 minuten.
Anders wordt de biefstuk taai.
Voeg nu de zojuist gemaakte sojasaus toe en laat het geheel al roerende inbinden.
Dit zal vrij snel gaan.
Neem een wrap en beleg met komkommer, paprika, lente-ui, een flinke klodder chilisaus, rijst en tot slot met de biefstukpuntjes.
Vouw de wrap dicht met behulp van aluminiumfolie.