Aziatische stamppot

Aziatische stamppot

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingrediënten Indonesisch - Nederlands

  • CêlaVíta Oma’s kruimige aardappelen, 500 g
  • 2 eetl. geraspte kokos
  • 50 g pinda’s, ongezouten
  • 1 rood pepertje
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. olie
  • 500 g oosterse roerbakgroenten (zak of mengsel van wortel, kool, prei, taugé, paprika)
  • 15 cl kokosmelk
  • kecap

Doe de aardappels in een pan.
Voeg een bodem water en eventueel een beetje zout toe.
Breng aan de kook, draai het vuur laag, leg een deksel op de pan en kook de aardappels in 16 à 18 minuten gaar.
Verhit een droge koekenpan en rooster daarin de kokos samen met de pinda’s tot de kokos lichtbruin is.
Laat het mengsel afkoelen.
Maak de peper en de knoflook schoon en snipper deze.
Verhit de olie in een wok en roerbak de peper en de knoflook 1 minuut.
Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak deze gedurende 5 minuten tot de groenten beetgaar zijn.
Giet het kookvocht van de aardappels af en stamp deze tot een puree.
Roer de kokosmelk door de puree en schep de roerbakgroenten erdoor.
Breng op smaak met een klein scheutje kecap.
Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met het kokos-pindamengsel.

Bron: CêlaVíta

Terug