Aziatische paddenstoelensoep

Kijk voor meer informatie in de woordenlijst van ingredi├źnten Indonesisch - Nederlands

  • 1 eetl. olijfolie
  • 4 lente-uitjes, fijngehakt
  • 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes
  • ┬Ż rode chilipeper, in reepjes
  • 1 l groentebouillon
  • 2 eetl. sojasaus
  • 50 g shiitakes, in dunne plakjes
  • 50 g oesterzwammen, in dunne plakjes
  • 50 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
  • handjevol (Chinese) bieslook, fijngesneden

Verwarm de olie in een pan, voeg de lente-uitjes, bleekselderij en rode chilipeper toe en bak zachtjes enkele minuten zonder te bruinen.
Voeg de bouillon toe en roer de sojasaus erdoor.
Breng aan de kook.
Voeg de paddestoelen toe en breng opnieuw aan de kook.
Temper het vuur en laat nog ongeveer 2 minuten trekken.
Serveer in kommetjes en strooi de bieslook erover.

Bron: Esther's recepten

Terug