Aziatische noedelsoep met kip en shiitake

Aziatische noedelsoep met kip en shiitake

  • 300 g kipfilet
  • 100 g rijstnoedels
  • 100 g shiitake, of evt. kastanje champignons
  • 3 stengels lente-ui
  • 2 kipbouillon blokjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 1 rode peper, optioneel
  • 3 eetl. sojasaus
  • 2 eetl. mirin
  • 2 eetl. gembersiroop

Verwarm de oven voor op 200 °C.
Wrijf de kipfilet in met olie en bestrooi rondom ruim met zout en peper.
Plaats de kip circa 30 minuten in de oven tot hij goudbruin is.
Let wel, het is een beetje afhankelijk van je oven hoe lang het exact duurt.
Neem een ruime (braad- of soep)pan en bak de shiitake op matig vuur in een goede scheut olie een minuut of 7.

Aziatische noedelsoep met kip en shiitake
Aziatische noedelsoep met kip en shiitake

Voeg vervolgens de fijngesneden teentjes knoflook toe en bak deze 1 à 2 minuutjes mee.
Schep geregeld om.
Zet het vuur laag en voeg de sojasaus, mirin en gembersiroop toe.
Roer even goed door elkaar.
Voeg nu 90 cl warm water toe en verkruimel de kipbouillon blokjes.
Laat het geheel nu rustig sudderen (minuut of 15) tot de kip uit de oven klaar is.
Kook ondertussen de eitjes en snijd ook de lent-ui in ringetjes.
Bereid tevens de rijstnoedels door deze 3 minuten in kokend water te leggen (zie verpakking).
Snijd zodra de kip klaar is deze in dunne plakjes.
Verdeel wat noedels over een bord of kom en schenk de soep erover.
Voeg de plakjes kip toe, een eitje en wat lente-ui en eventueel wat rode peper.

Bron: Smaakmenutie

Terug