Aziatische noedels

Aziatische noedels

  • 50 g mie noedels
  • 20 g gember, vers
  • 1 rode chilipeper
  • 1 ui
  • 300 g kipfilets
  • zout
  • 150 g suikererwten
  • 300 g Chinese kool
  • 4 eetl. sojasaus
  • 1 theel. vissaus
  • 4 stengels koriandergroenten

Giet kokend water over de mie noedels en op laten zwellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de gember in dikke plakken.
Snijd de chilipeper en halveer de ui.
Doe 60 cl water, de kipfilet, gember, chilipeper en uienhelften in een pan, breng op smaak met zout, breng aan de kook, dek af en laat op een matig vuur 15 à 20 minuten koken.
Maak de suikererwten schoon en snijd ze diagonaal doormidden.
Maak de Chinese kool schoon, snijd in vieren, verwijder de harde stronk en snijd de kwarten in fijne reepjes.
Haal de kipfilet, gember en uien uit de bouillon.
Breng de bouillon met de suikererwten en Chinese kool aan de kook en laat 2 à 3 minuten koken.
Giet de noedels af, snijd het vlees in plakjes, verwarm beide in de soep.
Breng op smaak met sojasaus en vissaus.
Pluk de korianderblaadjes en strooi ze over de soep.

Bron: essen & trinken

Terug